2013. április 18., csütörtök

Fagyasztási napló

A fagyasztási napló arra jó, hogy amikor valamit beteszel a fagyóba, felvezeted erre: mikor, mit, mennyit, és mikor lett felhasználva. Én például ha húst veszek, akkor nagyobb mennyiséget veszek, akár 2-3 kg-ot, kiporciózom aszerint, mekkora adagokban szoktam megfőzni, bezacskózom, felcímkézem, és fagyasztom. Ha ez a fagyasztási naplóban is fel van írva, akkor az ajtó nyitogatása nélkül is tudod, mi van a fagyóban. Persze nem árt naprakészen tartani, vagyis ha felhasználtad, azt is be kell írni. A megjegyzések rovatba kerülhet mondjuk, hogy hanyadik polcon/rekeszben találjuk. Laminálva letörölhető filccel lehet rá írni, ekkor érdemes két oldalra nyomtatni, és a kettőt együtt belaminálni. Tapasztalatból mondom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése